UdstillingerFotoMalerierArt BooksCVNye ProjekterAtelierKontakt1_21x100varm


Infinite Greens

Disse monokromer startede som modstykker til ‘Transparency’ med deres opake og matte visuelle udtryk. Efter at have arbejdet med dem et stykke tid kom de til at stå som selvstændige værker med deres egen berettigelse. Jeg kom til at holde af deres sarte udtryk med få variationer. De ejer en langsomhed, som opfordrer til fordybelse, noget vi nok har lidt brug for i vor tids zapper-verden.

Man kan opfatte arbejderne som minimalistiske forsøg på at opnå fuldkommen enkelhed, men med et humant touch, som bryder med det perfekte. Eller værkerne kan associere til mentale landskaber af uendelig vidde; i hvert tilfælde bestræber de sig på at give et sensuelt, fint visuelt udtryk.

Januar 2003 fik jeg antaget et rum-projekt, til Charlottenborgs Forårsudstilling 2003 med denne slags billeder. Titlen var netop Infinite Greens. Det drejer sig om meter efter meter af 21 cm høje båndformede fotografiske arbejder. Disse optræder som grønne monochromer, men med en variation i farven spændende fra den mest kølige næsten turkise til en varm grøn tenderende det rødbrune.

Værket trådte ind i rummet i sprækken ved en vinduesramme i trapperummet for at fortsætte langs væggen, dreje om hjørnet 2 gange, indtil det var muligt at lade billederne forsvinde igen et passende sted, som om de fortsatte uendeligt. På den måde spillede det sammen med arkitekturen ved at omklamre en væg i dens fulde udstrækning.


1_21x100varm
2_21x100kold
3_21x200lvarm
4charl20x200kold
5infinitegreensrektangel