UdstillingerFotoMalerierArt BooksCVNye ProjekterAtelierKontakt1dancepostcard


Dance

Disse farve-fotogrammer er skabt ved, at jeg i buldermørke har danset rundt på farvefotopapir med våde fødder. Musikken synger jeg selv til formålet. Det anvendte farvefotopapir har en livlig reaktion på varme, fugtighed og tryk.
Man kan sige, at jeg visuelt får fanget et biologisk selvportræt med indbygget rytme.

Teknik:
Efter et stykke tid at have fremstillet ret store sorthvide fotogrammer, begyndte jeg i 2001 at eksperimentere med fotogramteknik på farvefotopapir.
En simpel regel er, at den farve der fremkommer på papiret, er komplementærfarven til den, man belyser med. Altså rødt lys giver grøn farve. Med hjemmefabrikerede farvefiltre så store at de kan dække en stor fotolampe fik jeg efterhånden styr på hvilke farver jeg kunne få frem. Kvaliteten af fotopapiret har dog stor indflydelse på det endelige resultat, ligesom belysningstiden spiller en afgørende rolle.

Jeg fører logbog over alle mine eksperimenter og kan nogenlunde bestemme, hvordan billederne skal se ud. Dog kan spændingen ved at se det endelige resultat komme ud af fremkaldemaskinen, kun sammenlignes med den spænding, en keramiker føler ved at åbne ovndøren efter endt brænding.


1dancepostcard
2dance150x150